V Prešove odsúdili muža známeho ako sobášneho podvodníka

26.01.2007 Prešov

Prešov 26. januára (TASR) - Na stratu slobody šesť a pol roka odsúdil dnes senát Okresného súdu v Prešove 34-ročného Miroslava L. z Dubovice v okrese Sabinov...
Prešov 26. januára (TASR) - Na stratu slobody šesť a pol roka odsúdil dnes senát Okresného súdu v Prešove 34-ročného Miroslava L. z Dubovice v okrese Sabinov, známeho ako sobášneho podvodníka.

Súd ho uznal vinného z podvodu, sprenevery a krádeže. Od 25 poškodených osôb na Slovensku a v Česku vylákal rôzne veci a peniaze v hotovosti dovedna za štyri milióny Sk. Nikto z nich však na dnešné vyhlásenie rozsudku neprišiel. Poškodených žien bolo 20 z okresov Banská Bystrica, Bratislava, Nové Zámky, Považská Bystrica, Prievidza, Prešov a z ČR.
Prípad sa dostal do rúk orgánom činným v trestnom konaní približne pred dvoma rokmi. V marci 2006 vyhlásila polícia po Miroslavovi celoštátne pátranie, muž napokon tlaku neodolal a prihlásil sa sám na polícii. Priznal sa jej a aj na súde k žalovaným skutkom, pri zmierňovaní výšky trestu mu to však veľmi nepomohlo.
Počas súdneho pojednávania sa konštatovali aj také tvrdenia, že odsúdený sa pred ženami chválil svojou príslušnosťou k Slovenskej informačnej službe. Vydával sa aj za policajta a vyšetrovateľa, pritom bol nezamestnaný. Vystupoval pod rôznymi priezviskami. Viaceré poškodené vypovedali v prípravnom konaní tak, že na Miroslavovi niečo určite je, \"vie, ako na ženy\". Niektoré ženy mu dali svoje posledné úspory. Vedel klamať bez mihnutia oka a so ženami sa spriateliť a predstierať vážny vzťah.
Úspešný okrádač prevažne mladých žien je v skutočnosti od októbra 2001 ženatý a má štvorročnú dcéru Lauru.
 

Vyberte región

mark